Tuesday, 13 March 2012

tips hilangkan rindu


assalamualaikum semua,hye ~
.pernah tak korang putus cinta?. couple bertahun-tahun then korang putus?. pernah tak?. hurm, susah tak korang nak lupakan dekat ex korang tu?. susah ke senang je korang lupakan at ex?. hurm,bagi yang senang tu bagus la, thumbs up untuk korang :)
.tapi bagi sesiapa yang susah untuk lupakan dekat ex boyfriend korang tu,korang boleh try tips yang aku bagi ni. try lah yee ;) jangan malu-malu. hehe :D tapi tatau la mujarab ke tidak.

tips nya ialah seperti yang dibawah ini ::


1. Berkumpul dengan kenkawan. Jangan menghabiskan masa sendirian. Manfaatkan masa terluang dengan keluar berkelah, minum di cafe, berchating atau telefon & sms untuk mencurahkan perasaan duka juga bercerita tentang hal semasa.

2. Menenangkan diri sambil membaca buku. Cuba ingat kembali buku apa yang belum sempat kamu baca. Buku yang menarik akan memicu imajinasi dan boleh membuat kamu leka tanpa memikirkan tentang hal lain. Semakin banyak masa yang kamu habiskan dengan buku, tanpa sadar semakin sedikit waktu yang digunakan untuk memikirkan tentang kerinduan kamu tentang  bekas kekasih.

3. Jangan mudah tergoda. Dalam masa terdesak, sering sekali kamu mudah jatuh hati. Pada masa ini memang kamu perlukan seseorang untuk mengisi kekosongan hati dan memberi perhatian. Jangan terjebak hanya dalam cinta sesaat. Pikirkan baik-baik dan selalu fokus pada hal lain dalam hidup kamu seperti pekerjaan, keluarga, atau pendidikan. Jika kamu sudah merasa cukup tenang dan boleh berfikir jernih, barulah kamu perlahan-lahan boleh mula mencari kekasih baru.

4. Kalau memang susah untuk melupakannya, buang semua yang berkaitan dengannya seperti hadiah, no telefon, gambar. Hapuskan akaun facebook, twitter, dan semua yang boleh mengingatkan kamu padanya. Ingatlah KAMU PASTI BOLEH.. 

5. Bersukan. Mungkin cadangan ini nampak biasa saja, tapi ada alasan mengapa bersukan boleh membantu melupakan si dia. Sukan bukan hanya baik untuk kesihatan tubuh tapi juga baik untuk kesihatan mental. Bersukan boleh membantu meningkatkan mood dan membantu kamu menjadi lebih segar. Dengan tubuh yang sehat dan segar, secara optimis akan meningkatkan kepercayaan diri dan membuat kamu lebih positif dalam menjalani hidup. 

6. Luahkan segalanya dalam blog atau dairi. Dalam bentuk tulisan, dengan cara ini boleh membantu kamu lebih rileks. Cara ini juga boleh mencegah kamu terjebak dalam fikiran sendiri yang boleh menjurus ke arah negetif. 
Sambil menulis, tanpa sedar juga boleh menyedari kesilapan kamu atau kekurangan kamu.

7. Yang paling penting ingat tuhan. Sudah tentu dia bukan jodoh kamu. Dan berdoalah kepada Allah semuga dipertemukan dengan orang lebih baik dari bekas kekasih kamu itu.. 



.sorry la kawan-kawan, aku just copy and paste aje :) tak salah kan?. 
selamat mencuba ! 

budak kepala hitam

Monday, 12 March 2012

sedih yang teramat !



.assalamualaikum kawan :(
.aku betul-betul sedih ni weh, dah tak tahu nak cakap macam mane lagi dah. 24 jam asyik ingat bende yang same aje. koranga ade petua tak macam mane nak hilangkan rasa rindu kita ni kat seseorang?. kalau korang ada petua, share-share la dengan aku. betul-betul memerlukan petua korang tu. harap dapat membantu aku untuk melupakan si dia~ hubungan hampir 2 tahun aku dengan dia putus macam tu je. bukan masalah besar pun. mungkin masing-masing ego kot. huh ! entah la. aku rase aku tak dapat terime kenyataan lagi kot yang aku dengan dia dah tak ade ape-ape lagi dah. tapi, aku dengan dia dah janji, walau ape pun yang terjadi kiteorang still kawan. tapi mungkin dia dah tak ingat janji-janji semua tu.



.si dia sendiri berjanji dengan aku walaupun kiteorang ni dah tak ade ape-ape hubungan lagi,still kiteorang berkawan tapi, mane janji dia tu?. campak ke mana?. dalam longkang?. tong sampah?. tadek pasai la weh. disebabkan perkara ni, aku dah kurang percaya kat lelaki dah. kau nak kata apa kata lah. cinta pandangan pertama memang perit weh aku bagitau kat korang. lebih baik aku tak payah bercinta dari dulu, dok buat hal sendiri lagi bagus. aku rasa macam orang bodoh pulak. ye ! aku mengaku yang aku betul-betul rindu kat si dia tapi nak buat macam mana kan?. menangis air mata darah sekali pun, benda yang dah lepas tak boleh di ulang kembali. pasrah aje la aku ni. 




.aku akan jaga phone yang dia bagi ni kat aku. walaupun hanya lah phone biase-biase aje tapi phone ini amat bermakna dan berharga bagi aku. aku akan jaga sampai masanya aku akan pulang kan phone ini kepada tuan nya semula. tunggu masa aje aku akan pulangkan. 
aku janji !

sekian :'( wassalam~


budak kepala hitam

Wednesday, 15 February 2012

.BAHAGIA =)


.okay ! assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh =) 

.happy sangat sekarang nih. HAHA tatao kenapa. aku just nak cerita yang raya cina haritu abang kesayangan aku datang. weehhiiiiii ~ seronok lah jugak. kalau korang nak tengok muka abang aku tu nanti aku tunjuk tao. jangan risau, mesti tunjuk punye lah. abang aku datang dengan kawan-kawan dia. okay lah. kawan-kawan dia semua nya baik ! hehe ^_^ tapi sebenarnye abang aku tu ade tujuan lain. tujuan pertame dia bukan nak jengok aku kat sini tapi nak jengok girlfriend dia kat sini. haiyoo~ ape punye abang pun tatau lah. haha =) tapi serius lah aku tengok abang aku tu dengan awek dia. jeles aku tao ! 
.dan disebabkan abang aku jugak lah aku ponteng kerje sebab kiteorang nak pergi jalan-jalan. lalalala ~ >_< seorang abang yang kureng bertanggungjawab sikit. HAHA :D ade ke patut dia suruh aku tipu bos aku cakap aku nih sakit perut. so, ta boleh datang kerje. adussss ! tapi aku pun ikut saje lah idea dia tu tapi last-last memang betul-betul aku sakit perut. masalah-masalah --' 


.ha ! inilah geng abang aku tu. okay ! tiga-tiga baik :) start dari kiri korang yang menghadap laptop tu, namanye hafiz, kemudian mazlan dan kanan korang ialah zul :) 

.hehe :D gambar dia dengan awek dia.

.yang ini aku =) ehee, dengan zul.
.okay ! stop sini jep lah. AHHA :D nanti aku post lagi yee. tata ^_^ wassalam.


budak kepala hitam

Thursday, 19 January 2012

.Tinggal kenangan :'(

.ASSALAMUALAIKUM aku dahulukan.
.okay ! mood aku actually tak baik. semuanye tinggal kenangan. sesuai dengan tajuk post kali ni. huh ! geram weih ! ape? ! kau ingat aku ni tinggul kayu ape ha??. ikot suke hati bapak tiri laki mak kau jep kan?. time kau bosan, kau cari aku. time kau happy go lucky, zupp ~ ! kau terus lesap. hilang kabar berita. terus lupa aku sume bagai ! weih ! mane tak panas hati weih. sesuke hati kau jep. aku pun ade perasaan. bukan patung ! 

.2 tahun beb ! bukan senang nak kekal kan relationship cam gitu tapi nak buat camne kan. nasib! sikap kau sendiri yang membuatkan aku rase pilihan aku kali ni tepat. aku dengan cara aku, kau dengan cara kau. kembali kepada 2 tahun lepas. aku tak kenal kau, kau tak kenal aku. kan lebih elok?. -,-' kalau aku boleh buang segala memori tentang kau dah lama aku buat. kalau boleh aku bakar semua gelagat kau, celotah kau, perangai kau, suara kau. dah lame aku buat ! 

.mulai hari tu,aku dah taknak contact kau lagi. mulai sekarang jugak aku dan kau dah takde ape-ape lagi hubungan ! kau faham?. ape pun nak jadi, jadi lah. kesah pulak aku =.=' kbye!.
budak kepala hitam

Tuesday, 27 December 2011

.balik kampung ! xD

ASSALAMUALAIKUM ! hikhok ! hikhok ! :D
.tibe-tibe mood aku nak menaip and update blog ni meningkat dengan mendadak ! HAHA :D aku just taip kat dalam Microsoft Word dulu. pastu 9ti aku copy paste jep lah bende alah ni masuk dalam blog.  okay tak?.  okay ! aku sekarang tengah sakit perut ! aduhh ! bukan sebab nak berak weih ! tp sebab aku dalam kereta sekarang nihh and jalan at area sini bengkang bengkok . huh ! amat tidak menyenangkan doe ! ape bole buat. aku sekarang ontheway nak balik kampong. haha :D happy gegile aku beb ! banyak tujuan aku ke kampong sebenarnye ^_^ suke suke suke ! okay lah ~ aku nak stop at sini jep lah.tak tahan sangat dengan jalan ni. nak muntah pun ade ~ haiyaa XD memeningkan woo~ papay for now ! =)

.okay ! kat bawah ni ialah date and waktu berapa aku menaip. Sebab aku belom post dalam blog lagi lahh~ HAHA =)

*7 december 2011*
*11:41 PM*

budak kepala hitam

Tuesday, 20 December 2011

.gay ohh gay !

.BOOM ! BOOM ! BOOM !
.hallo hallo semua =) seperti biase didahulukan dengan bismillahirohmanirrohim dan juga assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. (amboih ! macam ustazah pulak aku kan?.HAHA ) okay ! aku nak share pandangan aku sikit la mengenai ''PASANGAN GAY'' ! topik hot beb ! bagi aku hot lah weih~

.ape diorang takde rasa malu ke haa?.ape?.korang bangge a eah?.yang korang tu gay?. astargfirullah al'azim. mengucaplah korang nih. maksod aku korang tu ialah golongan gay lah. faham?.HAHA :D bukan aku nak tunjuk yang aku nih alim tapi beb ! gay?.hishhhh ! ape korang dapat haa?.dengan hubungan sejenis korang tu. HAIYA~ XD sangat teruk woo~ HAHA =) bukan aku nak cakap pasal gay jep, tapi lesbian pun same - -'  2 x 5 jugak lahh.
2 x 5 = 10 ,kan?.kan?.kan?. (belajar subjek math sekejap) ! ape korang best ea?. jalinkan hubungan sejenis tu?. ohh ! sesungguhnya aku tidak mengerti :p

,aku punyelah rajin pergi search dekat internet korang tahu??. HAHA =) rajin tak?. rajin tak?.
.aku jumpa ini ! 

==> Pelajar Malaysia Tajaan PETRONAS Kahwin Kaum Sejenis (Gay) di Dublin <==



.bodoh tak bodoh kan?. --' kau takde citerase yang lebih elok ke haa ARIFF ALFIAN ?
.okay ! bukan nak mengata cuma nak share sahaja yaa =)
.now ! masa untuk tidur. time aku taip semua nihh pada ::
 jam => 2 : 08 AM 
date => 20/ 12 / 2011


.AMARAN ! no gays or lesbian in your life ! PEACE YOO =)

budak kepala hitam

Saturday, 17 December 2011

.hampa yang buat nih takda akai ka??.

.okay ! tajuk aku kali ni adalah seperti diatas =) HAHA,aku lupe na bagi salam dulu. hai hai~ ASSALAMUALAIKUM semua pembaca di blog aku. alahai~ macam ramai sangat orang yang follow blog aku nih. ape yang takde akai ni?.siapa yang takde akai ni?.haaaa~ jeng jeng jeng.korang taka lah siapa. ehee ^,^ cepat cepat. teka lah cepat. tik tok tik tok~ tettttt ! ! ! masa anda telah pun tamat.HAHA :D korang jangan dok layan sangat mood aku ni. mereng ja lebih :) 
.okay ! DIAM ! back to our topic. *cewahhh~ speaking lah konon =) * hehe, aku sebenarnye hairan dengan budak muda zaman sekarang *aku pun budak muda zaman sekarang jugak * sesetengah jep lah.asal haa weih?.korang takde otak ea?.nak fikir itu semua?.dok toreh toreh tangan tu buat apa?.hampa tak rasa sakit ka?.*amboih amboih ! loghrat utara pulak aku ni.HAHA :D abaikan yang lograt aku itu. entah betul entah tidak aku eja  pun tatao lah.haizzzz =,=' okay okay ! balik semula apa aku na cerita ni.kes toreh toreh tangan.aduyai~ ape kejadah nye lah korang na buat-buat gitu?.ta sakit ke?.
.itu menunjuk kan yang korang ni serupa dengan orang ang takde akai untuk berfikir. dah elok elok tangan korang cantik,lembut putih gebu berseri-seri,nak pi toreh toreh tu apasal?.kan dah hodoh tangan tu. berparut sana,berparot sini. dah lah toreh tangan tu sampai berdarag-darah. korang sebenarnye toreh ape ha?.kat tangan korang tu?.nama bf ea?.ke korang ni ade tekanan perasaan?.kalau ye pun ade tekanan perasaan kenape mesti kene toreh kat tangan?.luahkan perasaan disitu?.WOW ! amat dasyat sekali cara anda meluahkan perasaan. actually salah lah, korang tak sepatot nye buat cam gitu. toreh toreh kat tangan ni boleh meninggalkan parot. parot tu boleh diumpamakan seperti tatu tahu ta?.kan tatu tidak dibenarkan dalam islam =) okay ! hukum nya HARAM ! ingat sampai bila-bila.save dalam kepala otak korang tu yaa :) 

.pape hal pun korang cuba lah tengok photo-photo ini semua =)



.AMARAN ! JANGAN MELAKUKAN AKSI SEBEGINI ! 


budak kepala hitam